pühapäev, 31. juuli 2011

Piibelehtedeta Pääsusaba


Saigi valmis. Juba enne piibelehekirjaga alustamist oli selge, et lõnga ei jätku isegi mitte üheks nupuliseks kirjakorraks. Ainult äärepitsiks jätkub. Kahju, sest olin väga põnevil, kuidas  on mohääriga nuppe kududa.

Fertig. Noch bevor ich zu "Lily of the Valley" kam, wurde klar, dass das Garn nicht reicht. Reicht nur noch für die Randspitze. Fand ich sehr schade, da ich gespannt darauf war, wie es ist mit Mohair die Nupps zu stricken.


Vahepeal on rätt endale ka omaniku leidnud. Sai ta ju sihitult LazyKatyst ülejäänud lõngast kootud. Nüüd saab selle räti endale mu sõber Adila, kes armastab halli.

Inzwischen habe ich auch schon einen Abnehmer für das Tuch. Gestrickt aus Garnresten von LazyKaty, hatte ich eigentlich kein Ziel vor Augen. Jetzt bekommt meine Freundin Adila das Tuch, sie liebt Grau.


Et lepatriinukirjast sujuvalt äärepitsiks üle minna kahandasin viimase esimeses reas kohe õhksilmuste juures 4 silmust.

Um vom "Budding Lace" fließend auf "Peaked Edging" überzugehen, habe ich in der ersten Reihe der Randspitze 4 Maschen verschwinden lassen.


Suuruselt ei ole see enam õlarätt. Aga see on võrratult pehme kaelasoojendaja.

Von Größe her, ist es kein Schultertuch mehr, aber ein kuschelweiches warmes Halstuch.




tehnilised andmed / technische Angaben:

reede, 22. juuli 2011

Muhu-teemaline kott

Minu Muhu-mustriline kott edeneb. Täna sain mustriosa valmis ja läksin üle hallile lõngale. Esimene must tokk näitab lõppemise tundemärke. Punast on veel ligi pool tokki alles.
Minu oskused värvimustri kudumisel on paranenud, kuid täiustlikkuseni veel ei küündi. Mustriosa kisub veidi kokku ja kude on ebaühtlane. Viimase vea varjab minu õnneks muidugi viltimine.

Mõõdud tänasel päeval: 
laius: 45 cm
pikkus: 34 cm
Kuna olen lugenud, et viltimisel kahaneb töö rohkem pikkuses kui laiuses, siis pean sellest tükis ruudu kuduma enne kui esiosa valminuks kuulutan.



Meine Filztasche mit Muhu-Muster etwickelt sich langsam. Heute bin ich mit dem Muster fertig geworden und habe auf Grau gewechselt. Der erste schwarze Knäuel ist fast alle. Vom Roten habe ich noch fast die Hälfte übrig.
Meine Fähigkeiten Farbmustern zu stricken sind zwar gestiegen, aber von Perfektion bin ich noch weit entfernt. Das Muster zieht sich ein wenig zusammen und die Arbeit ist ungleichmäßig. Das Letztere wird zum Glück beim Filzen verdeckt.

Die Maße heute:
Breite: 45 cm
Länge: 34 cm
Da ich gelesen habe, dass die Arbeit sich beim Filzen mehr in der Länge zusammenzieht, muss ich diesen Stück wohl noch bis zu einem Quadrat wachsen lassen bis ich die vordere Lasche für fertig erklären kann.

kolmapäev, 20. juuli 2011

Ein Traum in Grau (Hall unistus)

Ma tegin oma kõige imelisema lõngaostu. Kui ma selle ostu tegin, siis ma seda veel ei teadnud. 

Ich habe einen wundervollen Kauf getätigt. Und als ich dabei war, wusste ich nicht einmal, wie wundervoll der Kauf ist.

Siin ma juba imelisest hinnast kirjutasin. Täna muutus see hind veel imelisemaks, sest kui midagi nii hea hinna eest saab, siis on ju arvata, et kvaliteedi suhtes tuleb teha järeleandmisi, aga kus sa sellega. Täna tuli selline pakk:


Über den wundervollen Preis hatte ich ja hier schon geschrieben. Heute als das Paket kam, wurde dieser Preis noch wundervoller, da man bei so einem Schnäppchen ja mit Qualitätsminderung rechnen muss, dies aber bei dieser Lieferung absolut nicht stimmte. Die Bilder sprechen für sich.

Olin meeldivalt ülatunud.
Ja kui selle avasin, siis ahhetasin.


Milline vorm, milline sisu!
Was für eine Form, was für ein Inhalt!


Kohe ei raatsigi kampsuniga alustada. Kahju sellist imelist kooslust hävitada. No aga esialgu on mul ju asju pooleli ja pakilisemaid ootamas, nii et mõnda aega saan käia selle karbi sisu niisama imetlemas ja katsumas.


Ich finde, es ist fast schon schade dieses schöne Set auseinanderzunehmen um zu stricken. Zum Glück habe ich gerade dringendere Projekte vor mir, so dass ich diesen Traum in Grau noch eine Weile bewundern kann.


_______
Gekauft bei www.haekelmode.com
Ich kann die Seite nur wärmstens empfehlen.

laupäev, 16. juuli 2011

Verdi tuli

Ahjaa, ma polegi kirja pannud, et tellisime ühe töökaaslasega koos Dropsi lõnga. Täna saime kätte.
Mõistatus: Kas alloleval pildil on väike sidrun või suur lõngakera?


Ich habe ja gar nicht festgehalten, dass wir - eine Kollegin und ich - Wolle bei Drops bestellen. Heute kam die Lieferung. Daher auch das Bilderrätsel: Ist es eine sehr kleine Zitrone oder ein riesiger Knäuel?

Die Wolle hat zwar für mein Geschmack einen zu hohen Kunstfaser-Anteil, sie sieht aber so toll aus, dass ich diesmal eine Ausnahme mache. Sicherheitshalber gehe ich mit dem Pullover dann nicht ans Lagerfeuer. ;)

See lõng on küll minu maitse järgi liialt sünteetiline, aga ta lihtsalt näeb nii lahe välja, et ma pidin ta saama. Hoian tulevikus siis igaks juhuks selle kampsuniga laagrituledest eemale. ;)

Verdi

teisipäev, 12. juuli 2011

Earth Stripes Wrap ja lõnga kokkuahnitsemine

Avastasin sel nädalavahetusel Ravelrys sellise imelise kudumi nagu seda on Earth Stripes Wrap. Nii lahe. Tahan ka. Aga kui arvestada seda, kui palju siinmail Rowani "Kid Silk Haze'i" eest tahetakse (ca 13 EUR/25 g), siis läheks see võrratu pleed mulle originaalina maksma võrratud 14*13=182 eurot! Oeh!

Aga no on ju alternatiive, nagu eelmises postituses kirjeldatud sai. Alul üritasin originaali värve Dropsi ja Austermanni toodetega asendada, aga lõpuks otsustasin, et mul on hetkel pakilisemaid projekte, las see siis ole üks "tulevikus teen"-projekt. Hakkan siis selle tarbeks üksikuid tokke kokku ostma. Selliseid jääke saab ju aeg ajalt soodushinnaga, nii et salli üldmaksumus tuleb siis tunduvalt odavam.

Mu haekelmode.com tellimus jaotati kahte ossa, sest Austermanni "Kid Silk" on hetkel laost otsas. Seega saan saadetise teisele osale veel uusi kaupu lisada, ilma, et ekstra saatekulu tekiks. Neil oligi seal just ONline "Fidelity" jäägid soodsalt ära anda ja ma panin siis pruunile ja lillale käpa peale - 3.95 tokk! Algus on tehtud.

Ja siis ma pean veel pajatama, et hiljuti sattus mul üks sõrmkinnas muu pesuga masinasse ja tuli vildituna välja. Ma polnud varem viltimise põhitõdesid üldse uurinud ja imestasin aga, mis see seebi viltimine on (sellest pole mul tänaseni aimu), aga nüüd hoidsin käes vildist kinnast. Kindast pole kahju, sest too oli juba enne masinasse minekut lootusetult katki. Aga viltimispisik on saadud. No ja nüüd ma siis tahan kohe ühe koti kududa ja selle ää viltida. No ja kuna niikuinii tellimine käsil, siis tellisin kohe viltimislõnga kah. Esimese korra jaoks spetsiaalset. Noh, et ikka igal juhul õnnestuks. Hind ka jälle soodne: 1.50 tokist. Margiks Schachenmayr nomotta "Wash+Filz-it! fine"


Täna sain siis saadetise esimese osa kätte. Ja suur oli mu üllatus, kui avastasin, et eile lõuna paiku telefonitsi juurdetellitud kaup oli ka juba pakis. Milline kiirus!

Viltimislõng osutus oodatust jämedamaks, aga ega mul samas erilist ettekujutust ka ei olnud. ONline "Kid Silk on tokiti/värviti väga erineva kvaliteediga. Pruun on väga ilus karvane ja pehme. Lillal tokil on karvasus palju tagasihoidlikum ning lõng on justkui halvasti värvitud: valge kumab läbi. Aga üksikute triipudena suures sallis ei tohiks see väga hull olla.

laupäev, 9. juuli 2011

Tellin lõnga

Pärast mu esimest mohäärikatsetust ma muud ei tahagi enam kasutada kid-mohääri kombineeritult siidiga. Mohäärkampsik mõlgub meeles. Et kid silk pole just odav lõngakoostis, siis asusin netist soodukaid otsima. Esmalt jäin pidama Dropsi peale. (Lõngal on head hinnangud, rikkalik värvivalik ja hind (6.05 EUR), mis on tunduvalt madalam kui Rowani "Kid Silk Haze'il" (enamasti u. 13 EUR/25g) või Debbie Blissi Angelil, mille omastasin viimati 9,95 EUR eest.) Siis avastasin aga netilehel haekelmode.com Austermanni "Kid Silki" 4.90 eest, kusjuures 10 ostmisel maksab toki eest vaid 4.50 EUR! Lugesin siis Ravelryst, mida inimesed sellest lõngast arvavad ja üks ütles koguni, et Rowani Hazele alla ei jää. Tellisingi siis 12 tokki ja avastasin soodusmüügist Schachenmayr nomotta "Extra Merino" kõigest 1.50 eest ja võtsin siis seda ka kampsunijagu. Omast arust kohe täitsa vinged Schnäppchenid tegin.

No ja kui siis eile tellimus sisse sai, siis tekkisid mul uued ideed ja soovid ja nüüd ma siis tegelen järgitellimisega.

neljapäev, 7. juuli 2011

Kudumisisu

Minu kudumisisu on muutunud vaigistamatuks. Meil on ju mehega kokkulepe, et ma ei koo kuni ülikoolitöö valmiskirjutatud pole, aga no kuulge, kui kell on 22 õhtul, siis ikka ei loe mingit teadust enam ja hirmsasti tahaks teleka ees kududa. No ja täna siis saimegi kokkuleppele, et õhtul ikka koon. Panin uue Pääsusaba varrastele. Mul jäi LazyKatyst veel korralikult Debbie Blissi Angelit üle ja see sügeles mul lõngakarbis ega andnud rahu.


###
Die Lust zu stricken lässt sich nicht mehr unterdrücken. Ich habe mit meinem Mann letztens vereinbart, dass ich nicht stricke, bis die Uni-Arbeit fertiggeschrieben ist, aber um 22 Uhr abends bin ich nicht mehr fähig was wissenschaftliches zu lesen und so möchte man vor der Glotze ein wenig stricken. Heute sind wir dann zu dem Kompromis gelangt: ich stricke spät abends ein wenig! Habe gleich einen neuen Swallowtail Shawl gestrartet. Von dem letzten LazyKaty war ja noch ordentlich Angel von Debbie Bliss übrig und der gab mir keine Ruhe.

kolmapäev, 6. juuli 2011

Nii ongi

on kuduinimeste Facebook. Ma olen seal nüüd juba peaaegu aasta. Mulle meeldib.
Nagu kroonika mõttes tahaks oma kuduelamusi ka kirja panna. Selleks tarbeks siis see blogi. Loodan, et ma jõuan kahes keeles kirjutada.

######
Seit fast einem Jahr bin ich beim Facebook für StrickerInnen: Ravelry
Für die Chroniken will ich hier meine Strickerlebnisse niederschreiben. Dafür also der Blog. Ich hoffe, ich schaffe es zweisprachig zu halten.