esmaspäev, 20. veebruar 2012

Mein erster Haapsalu-Schal

Kui raamat tuli, vaatasin aukartusega. Mõtisklesin tegemise üle, valisin mustrit, mõtisklesin lõnga üle.
Kui lõng tuli, kudusin proovilapi. Kudusin 4,5 varrastega, numbrit üles ei kirjutanud ja kui siis paar kuud hiljem jaanuaris kudumisega alustasin, oli muidugi number ammu meelest. Salli alustasin nr. 4 vardaga ja proovilapist erinemise tuvastasin kui 15-20 cm kootud. No nii jäigi, aga no mispärast siis proovitükk kootakse, kui pärast ikka ei tea, mis ja kuidas. ;)

Nüüd koon. Vat ei tea mina, kuidas mõnel selline sallijurakas kahe nädalaga valmis saab. Ma nüüd küll võtsin Nepalist kampsuni kudumise vahele, aga kui no kahe nädalaga ma mingil juhul valmis ei saaks.
12. jaanuaril alustasin. Tänaseks on 60 cm pikkust käes. Mõnus kudumine!
Äärpits on veel valimata. Ausalt öeldes on mul selle kudumise ees hirm. Kuidagi kohutav ettevõtmine tundub. Elame, näeme.

Mustriks valisin Silvia Sofia.

Als das Buch kam, habe ich es mit ehrfurcht geblättert. Habe lange über das Muster und den Garn für meinen ersten echten Haapsalu Schal nachgedacht. Habe mich für Sofia und Austermanns Kid Silk entschieden. Als der Garn kam, habe ich einen Probestück gestrickt. Mit Nadelstärke 4,5 und das Ergebnis war perfekt. Als ich ein Paar Monate später mit dem Schal angefangen habe, merkte ich, dass ich die vergessen hatte. Gestrickt habe ich dann mit 4. Tjah, ist auch gut.

60 cm sind fertig. Wäre schon mehr, aber ich habe den Pullover aus Drops Nepal dazwischen genommen. Aber auch sonst könnte ich mir nicht vorstellen mit 2 Wochen einen Schal zu stricken, wie manche es schaffen. Seit 12. Januar bin ich jetzt schon dran.

Die Randspitze habe ich noch nicht ausgewählt. Das entscheidet sich später. Ich muss zugeben, vor dem Stricken des Randes habe ich ein etwas mulmiges Gefühl. Dies scheint mir sehr aufwändig. Mals sehen, wenn es so weit ist.

2 kommentaari:

  1. Hei! Ja sinul on pildi all Silvia kuigi kirjaks on Sofia? :)
    Annyke/anxy

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :D
      Lahe! Käime üksteist vastastikku korrigeerimas.
      Maitea, mis värk on, et need kaks omavahel segamini lähevad.
      Lähen nüüd parandama.

      Kustuta