esmaspäev, 21. aprill 2014

Kajalilled

Echo Flower Shawl oli mul juba pikka aega ootel. Imeilus muster ju. Endal hetkel uue pitsräti järele vajadust polnud. Samas pitsi-kudumise-isu muudkui kasvas ja kasvas kuni muutus väljakannatamatuks. Juba umbes aasta tagasi palus üks kaugeltpidi töökaaslane, et kooksin talle räti. Toona polnud mul selleks aega. Nüüd siis võtsin selleks aega. Vaene maavillane kamps jäi taas kõrvale.

Tegelikult oleks mul olnud isu mingi sileda lõngaga kududa, aga kuna "tellija" tahtis rätti hallist mohäärist, siis läks kasutusse hall Austermanni Kid-Silk, mis mul juba ammu suuremas koguses olemas. Natuke lõnga peale pahandaks, sest kolme kulunud toki peale leidsin kolm sõlme, neist kaks kogunisti ühest ja samast tokist. Urr! Lisaks tokivahetusele sai neid jätkamiskohti seega üsna mitmeid ja üsna mitu korda pidin rea algusesse tagasi harutama, sest pitsi keskele lõngajätku ju ikka ei peida. Nupu sisse peidaks, aga need tulid ju alles servakirjas.

Kudumisele läks kaks nädalat. Ja ega mul suurt selle kohta pajatada ole. Ahjaa, alguse tegemine oli raske. Lugesin seda kohta juhendis kolmes versioonis (inglise, saksa, eesti) ja ikka ei mõistnud, mis värk on. Lõpuks oli siit leitud joonist vaja, et aru saada, mida selle imeliku loomisvõttega saavutada tahetakse: ristkülikut silmustega mõlemal lühikesel ja ühel pikal küljel. Sedamoodi alustatakse pitsrätte vist sagedamini, aga mulle oli see alustamisviis võõras. Abilõngaga ma siiski ei alustanud, tegin hoopis Judy Beckeri Magic Cast-On-i.

No ja siin ta siis on:



Projekt Ravelrys

Nüüd naasen taas maavillase kampsi juurde. Täna peaks kehaosa valmis saama. Siis tulevad igavad varrukad, seejärel veidi huvitavam kapuuts ja lõpuks nööbiliistud. Nööbid tuleks ka vahepeal soetada.

7 kommentaari:

  1. Ühed ilusamad Kajalilled, mida näinud olen! Mohäär paistab sellele luksuslikule mustrile väga hästi sobivat.

    Avastasin selle blogi alles hiljuti, kuid mulle väga meeldivad siinsed tööd. Kindlasti hakkan edaspidi siin tihedalt piilumas käima.

    VastaKustuta
  2. Mohäär muudab salli hoopis 'tummisemaks', aga ilus on ikka!

    VastaKustuta
  3. Tõeliselt kaunis! Mohääri karvasus teeb selle salli udupeeneks.
    Nüüd jään sinu maavillast Charlestoni ootama.

    VastaKustuta
  4. Mulle ka meeldib väga! Imeline!

    VastaKustuta
  5. Ise ei ole ma kohe üldse mitte rätikandja-tüüp, aga kauneid mustreid imetlen ikka, sest kaunilt kootud ese on imetlust väärt!

    VastaKustuta
  6. Suur aitäh kõigile heade sõnade eest!
    Vat ma selle mohääri suhtes olin alguses kahtleval seisukohal, et kas äkki "sööb mustri ära" või ei? Aga siis mõtlesin, et tegelikult olen ma peaaegu kõik oma pitssailidest-rättidest mohääri-siidi-seguga kudunud ja alati on muster esile tulnud. No ja muidugi vaatasin üle kõik Ravelrys olevad Echo Flowerid, mis mohääri-siidi-segust kootud ja otsustasin, et võib küll sellise koosluse peale välja minna. No ja õnnestuski.
    Järgmisel korral tahan aga mitte-karvast pitsi kududa. Näiteks 100% siid oleks lahe. Või 100% alpaka. Aga selleni on aega.

    VastaKustuta