kolmapäev, 9. juuli 2014

Ei tea, kas te seda nalja teate...

Ma täna esimest korda kuulsin...

Elasid kord eite-taati. Olid kaua-kaua teineteisega abielus - õnnelikus abielus. Ei riielnud kunagi teineteisega, ei varjanud üksteise eest saladusi. Peale üheainsa: naisel oli riidekapi ülemisel riiulil üks kingakarp ja mehele oli keelatud seda karpi avada või naiselt selle karbi kohta pärida.

Ühel päeval jäi eit väga haigeks ning arst ütles, et siin ei saa enam midagi teha, nüüd on minek. Kurvastasid eite-taati ja valmistusid üksteisega hüvasti jätma. Taat tõi ülemiselt kapiriiulilt kingakarbi ja küsis eidelt, kas too nüüd äkki avaldab talle lõpuks, mis selles karbis on. Eit lubas taadil karbi avada. Karbis olid kaks heegeldatud nukku ja 95 000 dollarit. Eit jutustas taadile, et kui ta omal ajal abielluma hakkas, ütles vanaema talle, et õnneliku abielu saladus olevat mitte kunagi riielda. "Kui sa oma mehe peale vihastad," käskis vanaema, "ära ütle midagi, vaid heegelda selle asemel üks nukk."

Vanamees oli pisarateni liigutatud - karbis oli ju vaid kaks nukku! Mees kogus end veidi ja küsis: "Kallis, see selgitab nukkude olemasolu, aga kust tuleb see raha?"
"Ah," vastas eit, "selle raha ma teenisin nukkude müügiga."

4 kommentaari: