teisipäev, 1. juuli 2014

Sai natuke vilditud

Kuidagimoodi sai lubatud ühele töökaaslasele moblakotike viltida. Eesmärgiks oli taaskord lõngajääkidest vabanemine. Sihikul õeraasukese fotokakotist ülejäänud lilla viltimislõng. Rehkendasin töökaaslase mobla mõõtudele 40% lisaks ja kudusin valmis. Ülaserva tegin lolli peaga tolle 3-stitch slipped stitch serva - too tõmbas nimelt pesumasinas rohkem kokku kui ülejäänud kude ja nii sain ma tagantjärele korralikult rebida ja venitada, et mobla kuidagimoodi sinna kotikesse mahuks. 
Aga milleks ette rutata. Alguses oli selline nr. 8 varrastega kootud lotu:


Kuna just viimasel real sai lilla lõng otsa, siis kokkuõmblemise (Kitchener Stitch) tegin halli lõngaga.

Siis läks lotu koos mu jämedakoelise kevad-sügis-jopega pesumasinasse ja tegi 40 kraadi juures ühe reisi. Tuli palju väiksemana välja, aga kuna ta oli moodustanud paar volti ja voldivahed ei olnud viltunud, siis läks ta 60 kraadi juures uuele reisile. Kui välja tuli, oli ühtlasem, aga siiski mitte täiuslik. Kuna aga olulisemat järelviltumist enam loota ei olnud, siis lasin tal kuivada. Siis käisin töökaaslase mobla juures peaproovil ja selguski kurb tõsiasi: sissepääs on liiga kitsas!



Kodus tegin ülaotsa taas märjaks ja vaatasin majapidamises ringi, millega venitada. Lõpuks konstrueerisin kruviga laualambikinnitusest ja lauanoast sellise seadeldise ja venitasin ikka brutaalselt:


Kas sellest abi oli, hetkel veel ei tea. Homme alles kohtun taas töökaaslase ja tema moblaga.

Kuna vahepeal oli aga lootus sissepääs vajalikku suurusesse venitada juba kadunud, siis ostsin uut viltimislõnga (sel korral töökaaslase soovil erepunast - haha, niipalju siis jääkide hävitamisest! Jälle uued jäägid tekkisid.) ja kudusin uue lotu:


Toda viltisin siis kohe 60 kraadi juures, aga sel korral toimus veel hullem voltimine, nii et tulemus jäi veel ebaühtlasem. Kihutasin ta siis veel korra ühele 60-kraadisele reisile, toppides koti sisse selle kõverdumise vältimiseks ühe soki ja hiljem siis viltisin teist veel kolmandagi korra (40 kraadi juures), aga ebaühtlane tema siiski jäi. Olen äpu viltija!
Tulemus sai selline:
Too hall triip meeldis töökaaslasele nii väga, et teisele kotikesele tekkis see juba tellimusena.

Kas nad mõlemad või vähemalt üks neist siis lõpuks ka sobib, selgub homme.


Nööp: Jim Knopf

Edit: Mobiil mahub mõlemasse sisse ja töökaaslane on häppi.

2 kommentaari:

  1. Väga lõbus lugemine! Lisaks ilus töö, kirsiks tordil võluv nööbike:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Need Jim Knopfi nööbid on lahedad jah, aga kuramuse kallid. Hea, kui neist vaid ühte vaja on. :)

      Kustuta